Està preparat el nostre edifici per a les inclemències de l’hivern?

La pluja, el vent i sobre tot, la neu, afecten a l’estat del nostre edifici.

S’acaba l’estiu i entrem en l’època de l’any on predomina el fred, les pluges i els forts vents, i en casos extrems, les fortes nevades que molts cops deixen gruixos força considerables.

Tant a la tardor com a l’hivern, pren molta importància l’estat de conservació del nostre edifici, i especialment, en aquells immobles que no s’ocupen durant gran part de l’any i no podem observar si han aparegut patologies o deficiències que lesionin alguna de les parts del nostre edifici.

Per tot això, i sobre tot en els casos dels edificis amb més de 50 anys d’antiguitat, pren molta importància realitzar una inspecció sobre els principals elements estructurals de l’edifici (pilars, jàsseres, biguetes, ets…) i poder garantir que el seu estat és apte per a suportar les càrregues o accions a les que estarà exposat.

Un altre element que cal vigilar, és l’estat que presenten la coberta principal de l’edifici o els terrats i les seves xarxes d’evacuació. Molts cops, les filtracions d’aigua procedents de les pluges (goteres), al llarg dels anys, són la causa de lesions estructurals molt costoses de reparar i per aquest motiu pren molta importància actuar amb celeritat sobre les possibles deficiències que presentin aquestes parts de l’edifici.

Cal recordar, que en el cas de no tenir un edifici preparat per a suportar les inclemències de l’hivern (principalment increment de càrregues per pluges o nevades), l’immoble pot tenir un col·lapse total o parcial, amb les possibles conseqüències i afectacions sobre la via pública i edificis veïns, tant econòmiques com personals. Malauradament, és habitual que al mitjans de comunicació apareguin noticies sobre col·lapses d’immobles en èpoques de pluja o neu, amb totes les conseqüències que es generen, tant econòmiques com personals.

Resumint, “val més prevenir que curar” i sempre és molt aconsellable realitzar una inspecció del nostre edifici amb la finalitat de prevenir danys o patologies.

També cal recordar l’obligatorietat que marca la vigent normativa, que fa referencia a les inspeccions ITE, però això serà objecte d’un altre article.

Esta a les nostres mans, o prevenim, o curem.
Abrir chat
1
Et podem ajudar?
Hola!
Et podem ajudar amb alguna qüestió que tinguis?
Skip to content