Seguretat i manteniment d’edificis

La importància de la conservació dels edificis i els ajuts de la Unió Europea per rehabilitar-los

Ayudas Next Generatioun de la Unión Europea

A moltes ciutats, els edificis són una part fonamental del paisatge urbà que presenten. Des d’edificis plurifamiliars, d’apartaments fins a cases adossades o habitatges aïllats, son moltes les possibles tipologies d’edificis que ens podem trobar en les quals s’ubiquen les llars per als seus residents.Tot i això, la majoria de les persones no pensen en la importància de mantenir aquests edificis d’habitatges en bones condicions dons estem en una societat que la cultura del manteniment no la tenim molt present quan parlem del nostre habitatge. En aquest post, parlarem sobre la importància de la conservació i millora dels edificis i dels ajuts de la Unió Europea per rehabilitar-los.

Conservació dels edificis d’habitatges

Mantenir els edificis en bon estat és essencial per garantir la seguretat i el benestar dels residents. Si no es mantenen adequadament, aquests edificis poden representar un perill per a la seguretat pública i el medi ambient.

Les parets i els sostres esquerdats o les cobertes deteriorades poden permetre l’entrada d’aigua i humitat, cosa que pot provocar floridura i deteriorar l’estructura de l’edifici. A més, si les instal·lacions elèctriques o d’aigua estan obsoletes o danyades, poden causar riscos greus per als residents. 

Revisions pertinents sobre l'edifici per conservar-lo

Una manera important de mantenir els edificis d’habitatges en bon estat és fer revisions periòdiques per detectar qualsevol problema que pugui sorgir. Detectar i reparar les patologies a temps, poden ajudar a prevenir danys més grans i costoses reparacions en el futur.

Alguns dels punts de l’edifici que cal revisar son els següents :

  • Verificar l’estat de l’estructura de l’edifici.
  • Revisar el correcte funcionament de les instal·lacions elèctriques, d’aigua potable i d’evacuació d’aigües brutes.
  • Inspeccionar la teulada i les parets a la recerca de fissures, humitats o danys estructurals.
  • Revisar la façana i les fusteries (finestres, portes, balconeres) a la recerca de signes de desgast i trencaments.

Ajudes per a la conservació d’edificis

Afortunadament, hi ha ajudes i subvencions disponibles per a les comunitats de veïns que vulguin rehabilitar els seus edificis d’habitatges.

La Unió Europea ofereix diversos programes i ajuts econòmics per a la rehabilitació d’edificis a tot Europa. Aquests programes estan destinats a ajudar els residents a millorar l’eficiència energètica de casa seva, reduir els costos energètics i millorar la qualitat de vida dels residents.Alguns exemples de programes d’ajuda i subvencions que ofereix la Unió Europea són el Pla Estatal d’Habitatge o el Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional.El Pla Estatal d’Habitatge té com a objectiu fomentar el lloguer i la rehabilitació d’habitatges a Espanya. Aquest programa inclou ajuts per a la rehabilitació d’edificis d’habitatges, com ara la millora de l’eficiència energètica, la renovació de la façana o la rehabilitació d’instal·lacions d’accés.D’altra banda, el Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) és una ajuda financera per millorar la competitivitat de les regions i reduir l’emissió de gasos amb efecte d’hivernacle. Aquest programa, ofereix ajuts per a la rehabilitació d’edificis d’habitatges, així com per a la millora de l’eficiència energètica i la incorporació d’energies renovables en edificis.A més a més, és important esmentar que moltes ciutats i governs locals també ofereixen ajuts i subvencions per a la rehabilitació d’edificis. Aquests ajuts poden variar segons la localitat o comunitat autònoma, i és crucial per a les comunitats de veïns, que s’informin sobre les diferents opcions disponibles per als vostres habitatges.En resum, la conservació dels edificis d’habitatges és fonamental per garantir la seguretat i el benestar dels residents, i la Unió Europea ofereix una sèrie de programes i ajuts per a la rehabilitació energètica d’edificis que poden ajudar les comunitats de veïns a millorar l’eficiència energètica de casa i reduir els costos energètics.

La cultura del manteniment cal potenciar-la. Cal fer revisions periòdiques a l’edifici i aprofitar aquests ajuts i subvencions, amb la finalitat de que les comunitats de veïns puguin mantenir els seus edificis en bon estat i assegurar-se que les llars siguin segures i confortables per viure. 

Abrir chat
1
Et podem ajudar?
Hola!
Et podem ajudar amb alguna qüestió que tinguis?
Skip to content